sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hopeanuoli

Hopeanuoli oli ihan ehdoton juttu siinä 11-12 vuoden iässä. Vuodesta 1976 vuoteen 1985 ilmestynyt villin lännen sarjakuva oli piirrosjäljeltään korkeatasoisen realistinen eivätkä ainakaan alkuaikojen jutut olleet mitään tusinatavaraa. "Preerian tarumainen sankari, nuori intiaanipäällikkö" Hopeanuoli seikkaili tässä lehdessä tovereinaan suomalaisen uudisraivaajan poika Pekka Kenttä (eng. Bob Kent) ja intiaanityttö Kuunsäde. Lisäksi mukana hengasi puolikesy puumanpentu Tinka.

Erikoisen kiinnostavaksi itselleni lehden teki sen runsas lisäaineisto. Joka lehdessä oli oikeaa asiatietoa intiaaneista, erilaisia käsityöohjeita ja muuta mukavaa. Kyse ei ollut mistään pilipalitietoudesta, vaan ihan oikeista faktoista.


Tämänkin esimerkkikappaleen alkupuolen sivuja täydentää alalaidan tietopaketti eri intiaaniheimojen asumisalueista ja -tavoista.

Kaiken huipuksi 1979 ja 1980 Hopeanuolen keskisivut täytti loistava Turok-sarjis, joka kertoi kivikautisesta sankarihahmosta. Paria vuotta aiemmin samalla kohdalla ilmestyivät  Turokin tavoin mustavalkoisena Nuolihaukka ja Hiawatha - jolla ei taasen ollut mitään tekemistä Disney-hahmon kanssa.

Luonnollisesti mukana oli myös kilpailuja, joihin osallistuminen saattoi vaatia hieman viitseliäisyyttä!


Hopeanuoli oli lähtöisin belgialaisen Frank Selsin käsistä ja sitä piirsivät ainakin herrat Gastmans ja Verschuere. Frank Sels itse kuoli vain 44-vuoden iässä. Hän oli ollut aivan käsittämättömän tuottelias tarinoitsija, sillä parhaimmillaan kynästä lähti lähes puolen sataa sarjakuvaa viikossa.

Itselleni Hopeanuoli taisi tulla tilattuna 1977-1979 ja kaikkien numeroiden pitäisi olla tallella.....jossain............

ps. Kukahan oheisen kannen sutaisi? Hopeanuoli ja Pekka näyttävät siinä vähintäänkin hirveiltä.2 kommenttia:

  1. Eikös niillä ollut jokin kerhokin johon liittyä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä oli, eräs kaverini ilmoitti siinä olleensakin :)

    VastaaPoista