sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Lepakkomies ja Robin


Petteri Ojan jo toistakymmentä vuotta sitten nettiin kokoama Lepakkomies-historiasivusto kertoo tästä albumista seuraavaa;


Lepakkomies ja Robin -albumi. Kovakantinen 68-sivuinen "Värikäs Superkirja" 70-luvun alusta. Sisältää 60-luvun Batman-tarinoita, mm. Mies joka varasti Lepakkomieheltä. Kustannus Oy Williams.



En enää muista mistä tämän albumin käsiini sain, mutta taisin maksaa siitä suurin piirtein markan tai kaksi. Superkirja on täydellisesti hintansa väärti, jos pitää 60-luvun Lepakkomies -tarinoista, joissa hän ei esiinny myöhempien aikojen Pimeyden Ritarina, vaan enempi suorasukaisena sankarina. Mukana menossa on myös Robin sekä muutama Batmanin vakituisista vihollishahmoista.




Väritys on kuin Andy Warholin oppikirjasta ja vauhtia piisaa. Väliin piirrokset seuraavat toistaan kuin elokuvassa. Mitään erikoisen älyllisiä nämä Lepakkomiehen seikkailut eivät ole, mutta sehän ei ole välttämättä edes huono asia. On ilo lukea samoja tarinoita, mitä juuri lukemaan oppineena 1970-luvun alkupuoliskolla tavaili kaverin kesämökin sängyn vierestä löytyneestä lehtitelineestä. Nostalgiaa, minkä tenhoa lisää oman suosikkisupersankarini Salaman esiintyminen samassa albumissa. Mutta hänestä enemmän toisella kertaa, ihan oman artikkelin kera.




Harmillista kyllä, tähän Williamsin kustantamaan sarjakuva-albumiin ei ole lainkaan merkitty tekijöitä. Käsikirjoittajien ja piirtäjien nimiä on turha etsiä alkusivulta. Olisi myös hauskaa tietää, onko tätä albumia säilynyt useitakin kappaleita. Lepakkomiehen suosion jatkuessa vuosikymmenestä toiseen tällä lienee pieni keräilyarvokin, jos kohta itselleni läpyskän käyttöarvo on paljon suurempi eli toisin sanoen;


KAPOW!    BAM!    ZAP!    WHAP!    PONG!



.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti